Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Το Χρηματιστήριο του Eurobasket... 8/9

Η δεύτερη μέρα του Eurobasket είναι γεγονός, πάμε γρήγορα λοιπόν να δούμε πώς κινήθηκαν οι μπασκετικοί δείκτες στην Πολωνία.

Ups

+ Η παρουσία της Γερμανίας. Δυσκόλεψε χτες πολύ τους Γάλλους και σήμερα κέρδισε τους Ρώσους. Εξαιρετικός ο Jan-Hendrik Jagla (19pts 11rebs 1stl 2bs). Πολύ καλοί και οι νεαροί Heiko Schaffartzik (13pts 4asts) και Robin Benzing (6pts 2rebs, με πολύ κρίσιμο σουτ όμως στο τέλος παρά τα 20 χρόνια του).
+ Η Σλοβενία υπερίσχυσε της Σερβίας εμφατικά. Φοβερός ο Bostjan Nachbar (17pts 9rebs 2asts 1b), πολύ καλοί και οι Goran Dragic και Jaka Lakovic.
+ O Milos Teodosic (14pts 6asts 2stls).
+ H εκπληκτική Πολωνία, που ήταν γρήγορη, θεαματική, παθιασμένη και διεκδικεί πλέον την πρωτιά στον όμιλο. Ο play-maker Krzysztof Szubarga (12pts 4rebs 8asts 3stls), οι killers Michal Ignerski (16pts 3 3p 2rebs 1b) και David Logan (19pts 1reb 3asts 1stl) και οι κυρίαρχοι στη ρακέτα Marcin Gortat (15pts 17rebs 3asts 2bs) και Maciej Lampe (22pts 10rebs 2bs) ήταν πραγματικά εντυπωσιακοί απέναντι στη Λιθουανία.
+ Το ελκυστικό, γρήγορο basket με σχεδόν τέλειες επιλογές στην επίθεση που έπαιξε η Ελλάδα στο 1ο ημίχρονο.
+ Ο Γιάννης Μπουρούσης (19pts 8rebs 2asts 1stl) και το φοβερό poster κάρφωμά του στον Kasun.
+ To ανάποδο κάρφωμα του Biedrins.
+ H αγωνιστικότητα, το θράσσος και το ταλέντο των Άγγλων. Με τον Ben Gordon και το Luol Deng θα είναι αρκετά δυνατοί.
+ Οι τεχνικές ποινές στα flopping και στις διαμαρτυρίες των Ισπανών.
+ Οι εκπλήξεις που συνεχίστηκαν και στη 2η μέρα και μας κάνουν και ανυπομονούμε για την επόμενη.
+ Ο Pau Gasol (27pts 11rebs 1b), που πήρε πάνω του την Ισπανία όταν έμοιαζε αποσβολωμένη από την αντεπίθεση της Μ. Βρετανίας.

Downs

- Οι τραγικές επιλογές των παιχτών του Ισραήλ στο τέλος του αγώνα και το κάκιστο coaching του Zvi Sherf, o οποίος άφησε εκτός τον Yotam Halperin στο τέλος και έδωσε εντολή στον συμπαθέστατο Amit Tamir να κάνει την πιο κρίσιμη επαναφορά του παιχνιδιού.
- Οι πολλές χαμένες βολές των Ρώσων που τους στοίχησαν το παιχνίδι (28/49).
- Ο πανικός των Σέρβων όταν η Σλοβενία έκανε το μεγάλο σερί της και οι κάκιστες επιλογές τους στην επίθεση.
- Η "προτροπή" του Δημήτρη Χατζηγεωργίου στον Στράτο Περπέρογλου να πέφτει για να παίρνει το επιθετικό foul καθώς και το σχόλιο του ότι ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ένα από τα καλύτερα 4άρια στην Ευρώπη.
- Η συνεχώς αυστηρή αντιμετώπιση των διαιτητών προς το Σοφοκλή Σχορτσιανίτη όταν ο τελευταίος ακουμπάει κάποιον αντίπαλο. Είναι φυσικό να υπερέχει λόγω όγκου και δύναμης και τα συνεχή fouls που του φορτώνονται πρέπει να σταματήσουν γιατί αρκετές φορές δεν κάνει τίποτα παράνομο.
- Οι πολλές χαμένες βολές (2/8) του Σχορτσιανίτη σε κρίσιμα σημεία.
- O τραγικός συγχρονισμός της ΕΡΤ, η οποία και χτες και σήμερα έχασε σχεδόν όλη την πρώτη περίοδο του τελευταίου ματς γιατί είχε διαφημίσεις ή ακόμα χειρότερα δηλώσεις του Βαγγέλη Ιωάννου.
- Το κάκιστο σύνολο της Βουλγαρίας και η αναιμική άμυνα που παίζει η ομάδα του Pini Gershon.
- Η απειρία των Άγγλων στο τέλος, που δεν τους επέτρεψε να κάνουν μια μεγάλη νίκη κόντρα στην Ισπανία. Κακό coaching και από τον προπονητή που αφ'ενός έβγαλε τον Hart και αφ'ετέρου δεν απέσυρε στον πάγκο τον αργό Archibald για να τον αντικαταστήσει με τον καλύτερό του παίχτη, τον Mensah-Bonsu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου