Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Το χρηματιστήριο του Eurobasket... 13-14/9



Ένας αγώνας έχει μείνει πλέον για όλες τις ομάδες του 2ου γύρου. Για άλλες θα είναι απλά τυπικός, για άλλες ζωής και θανάτου για τη συνέχειά τους στη διοργάνωση, ενώ για άλλες θα καθορίσει το ποιον θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά. Ας δούμε τα θετικά και αρνητικά που εντοπίσαμε στη 2η αγωνιστική.

Ups

+ Το (ελαφρά) βελτιωμένο παιχνίδι των Σκοπίων που οδήγησε στη νίκη επί της Γερμανίας, με πρωτοστάτη τον γερόλυκο Vrbica Stefanov (25 pts).
+ H εντυπωσιακή comeback εμφάνιση του Sergey Monya (16 pts με τρία κρίσιμα τρίποντα και 3 τάπες).
+ H interior defense των Ρώσων, με Mozgov και Monya να δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους ψηλούς της Ελλάδας (ειδικά στο Μπουρούση).
+ Οι all-around ηγέτες Parker (24 pts, 6 rebs, 6 ast) και Diaw (15, 4, 6), που όταν η μπάλα έκαιγε δε φοβήθηκαν να πάρουν κρίσιμα σουτ που σφράγισαν τη νίκη επί της Κροατίας.
+ Ο απελπιστικά μόνος bomber Marko Popovic, που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα έχοντας 30 πόντους με 5/7 τρίποντα.
+ Ο Pau Gasol (8/10 σουτ με 19 pts και 3 τάπες), που όταν ανέβασε την απόδοσή του, το παιχνίδι με τη Λιθουανία τελείωσε απότομα.
+ Ο εντυπωσιακός Mantas Kalnietis στο 1ο δεκάλεπτο, ο οποίος για μυστήριο λόγο αποσύρθηκε στο 2ο από τον ιδιοφυϊή Butautas, με τη Λιθουανία να δέχεται ακολούθως σερί 23-0.
+ Το για άλλη μια φορά μεστό, συγκροτημένο και αποτελεσματικότατο παιχνίδι της Σλοβενίας, με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Erazem Lorbek (20 pts, 9 rebs, 5 ast).
+ Ο απίστευτα ωριμασμένος και εξαιρετικός οργανωτικά και εκτελεστικά Milos Teodosic (16 pts, 6 rebs, 8 ast), που με καθοριστικά τρίποντα κρατούσε την επιθετικά μπλοκαρισμένη Σερβία μέσα στο παιχνίδι με την Τουρκία.
+ Ο ευέλικτος Ersan Ilyasova (22 pts, 11 rebs με 4 τρίποντα), που έδειχνε ψήγματα point forward σε ορισμένα σημεία.
+ Η πολύ σκληρή και απροσπέλαστη collapsing zone defense των Τούρκων στην παράταση, που ήταν το κλειδί για τη νίκη τους.

Downs

- Η ανικανότητα των Γερμανών να νικήσουν μία ομάδα σαν τα Σκόπια.
- Η απροθυμία του Kazlauskas να προβεί σε ουσιαστικές ενέργειες από τον πάγκο (η είσοδος του Γλυνιαδάκη θα ήταν μία καλή ιδέα), ενώ έβλεπε την Εθνική να χωλαίνει σε άμυνα, rebounds και επιθετικές επιλογές.
- Η απουσία παίκτη στην Εθνική που θα δήλωνε "ΠΑΡΩΝ" και θα ζητούσε με περίσσια αυτοπεποίθηση την μπάλα για τα πολύ κρίσιμα σουτ. Για όποιους δε (θέλουν να) θυμούνται, τα είχαμε πει από καιρό σε ένα γενικότερο πλαίσιο.
- Η αρκετά αμφιλεγόμενη απόφαση του Repesa να έχει στο crunch time στο παρκέ τον ανεπαρκέστατο Loncar, ο οποίος με μερικές τραγικές ενέργειές του ουσιαστικά υποχρέωσε την ομάδα του σε ήττα.
- Η γενικότερα απογοητευτικότατη εμφάνιση της Λιθουανίας στο δεύτερο ημίχρονο, και κατ' επέκταση σε όλο το τουρνουά.
- Η προφανής έλλειψη ειδικού βάρους των Πολωνών παικτών όταν βρίσκονται αντίπαλοι με ιδιαίτερα ποιοτικές ομάδες, κάτι που θα πρέπει να τους αποθαρρύνει ενόψει του αυριανού do or die αγώνα με τους Ισπανούς.
- Η (πρωτοφανής) ανικανότητα των Σέρβων να ευστοχήσουν σε διαδοχικά κρίσιμα σουτ στο τέλος της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, με ειδικά τον Stefan Markovic να αποδεικνύεται μοιραίος (0/5 τρίποντα).
- Παρά τη νίκη των Τούρκων, οι 1/10 βολές του Asik και η κάκιστη (σε σημείο απελπισίας) shooting night του Turkoglu (1/16 σουτ!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου