Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

NBA Dunk Contest 2010




Μπήκαμε στο Δεκέμβριο και το Σαββατοκύριακο του All-Star Game πλησιάζει. ΟΚ, δεν πλησιάζει και τόσο πολύ μιας και είναι στις 12-14 Φεβρουαρίου, αλλά οι λάτρεις του ήδη το φανταζόμαστε. Ένα γιορτινό, μπασκετικό τριήμερο, όπου απολαμβάνουμε άπλετο θέαμα, γελάμε με τους απόλυτα αληθινούς και αυθόρμητους αθλητές του ΝΒΑ και βλέπουμε πώς ένα All-Star Weekend πρέπει να είναι οργανωμένο. Φέτος, μάλιστα, το All-Star Game θα γίνει στο στάδιο των Dallas Cowboys (ομάδα του NFL), το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και πάνω από 100.000 (!!) θεατές και αναμένεται να είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στην ιστορία.

Γενικά από το All-Star Weekend δε θέλω να χάνω ούτε δευτερόλεπτο. Η ατμόσφαιρα είναι τόσο ωραία και αγνά μπασκετική που ακόμα και το Celebrity Game φαίνεται ενδιαφέρον. Ένα από τα πιο θεαματικά events του Σαββατοκύριακου είναι πάντα ο διαγωνισμός καρφωμάτων. Στο σημερινό post, λοιπόν, θα ήθελα να δούμε ποιοι κατά τη γνώμη μου θα ήταν οι πέντε ιδανικοί διαγωνιζόμενοι για ένα αξέχαστο dunk contest. Αν φυσικά έχετε κάποιον να προσθέσετε, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις, καθώς το καλό θέαμα δεν έχει όρια και δε θα χορτάσουμε ποτέ από εκπληκτικά καρφώματα.

1. Nate Robinson

Λένε ότι για να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα ή έναν τίτλο πρέπει να τον πάρεις από τον πρωταθλητή. Κάπως έτσι μπαίνει στην εξίσωση του διαγωνισμού καρφωμάτων και ο Κrypto-Nate. Ο guard των New York Knicks βλέπει τον κόσμο από τα 175 εκατοστά, γεγονός που κάνει τα ήδη εντυπωσιακά καρφώματά του ακόμα πιο απίστευτα. Κέρδισε άξια πέρυσι τον τίτλο και το ΝΒΑ θα του δώσει (λογικά) την ευκαιρία να τον υπερασπιστεί. Από εκεί που πιθανώς να βρισκόταν στο ΣΕΦ, λοιπόν, ο Nate θα βρεθεί στη Μέκκα του μπάσκετ προσφέροντας θέαμα σε όλους τους fans ανά τον κόσμο. Δε θα αφήσει εύκολα κάποιον να τον νικήσει και για του λόγου το αληθές:





2. Shannon Brown

O Brown αγωνίζεται στους Los Angeles Lakers και μετά τα καρφώματά του τον τελευταίο καιρό (για όσους δεν τον είχαν δει στο κολλέγιο ή στις προηγούμενες ομάδες του) αξίζει σίγουρα μια θέση στον επικείμενο διαγωνισμό. Έχει τρομακτικό άλμα, το οποίο συνοδεύει πάντα ένα ισχυρό τελείωμα στο καλάθι. Δεν είναι πολύ ψηλός (1.93 m) και η σωματοδομή του δε σε προϊδεάζει για έναν τόσο αθλητικό παίκτη. Δείτε το παρακάτω video με τα καλύτερα καρφώματα της καριέρας του και δώστε έμφαση στα τελευταία λεπτά (poster στον Mikki Moore, putback dunk με τα χέρια του να φτάνουν το τετραγωνάκι πάνω από το καλάθι, poster στον Chris "Birdman" Andersen κλπ.). Δεν ξέρω αν θα κατάφερνε να νικήσει τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να το κάνει. Οι Lakers, μάλιστα, έφτιαξαν και ένα ειδικό site (το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ) για να προωθήσουν μια πιθανή συμμετοχή του παίκτη τους.



3. Rudy Gay

Πρόκειται για το νέο star των Memphis Grizzlies (μαζί με τον OJ Mayo), o οποίος επελέγη στο νούμερο 8 του draft το 2006. Είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες της λίγκας και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Συμμετείχε στο διαγωνισμό και το 2008, ενώ πέρυσι αντικαταστάθηκε την τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμού. Θα ήθελα να τον παρακολουθήσω και φέτος, καθώς νομίζω ότι είναι πιο έτοιμος από τις προηγούμενες χρονιές.



4.Russell Westbrook

Ο guard των Oklahoma City Thunder βρέθηκε και πέρυσι μια ανάσα από το διαγωνισμό καρφωμάτων, όμως το κοινό επέλεξε το Rudy Fernandez (μάλλον τους έπεισε το διαφημιστικό του). Αφού έδωσε όλη την περσινή χρονιά τα διαπιστευτήρια του, νομίζω ότι δε θα έπρεπε να απουσιάζει από το φετινό dunk contest. Με φοβερό άλμα και εκπληκτική σωματοδομή, θα έκανε πάταγο αν του δινόταν η ευκαιρία. Δείτε και μόνοι σας.





5. LeBron James

O καλύτερος. Ο θεαματικότερος. Ο "Βασιλιάς". Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμό καρφωμάτων στο ΝΒΑ. Κατά τη διάρκεια του περσινού dunk contest είχε δηλώσει ότι θα είναι στο διαγωνισμό του Dallas. Βλέποντας τον σε κανονικά ματς, μας προκαλεί δέος όταν σκεφτόμαστε τι θα κάνει αν δεν έχει κανέναν μπροστά του και με όλο το χρόνο να το σχεδιάσει. Περιμένουμε πώς και πώς να τηρήσει την υπόσχεση του και να μας χαρίσει ίσως τα καλύτερα καρφώματα που θα έχουμε δει σε NBA Dunk Contest. Μέχρι τότε, ας παρακολουθήσουμε το video και ας ακούσουμε τι έχουν να πουν συμπαίκτες και αντίπαλοι για αυτόν όταν ίπταται προς τη μπασκέτα...




P.S.: Η επιλογή των διαγωνιζομένων έγινε με βάση την ηλικία τους (σχετικά μικρή δηλαδή), ενώ απορρίφθηκαν όσοι έχουν κερδίσει στο παρελθόν διαγωνισμό (κάναμε μια εθιμοτυπική εξαίρεση για το Nate Robinson). Για αυτόν το λόγο δεν είδατε και τους Dwight Howard, Vince Carter, Andre Iguodala, Josh Smith κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου