Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Best NBA Commercials


Μέχρι σήμερα, έχω περάσει πάρα πολλές ώρες της ζωής μου βλέποντας κάποιον αγώνα μπάσκετ και έχω ξενυχτήσει ουκ ολίγες φορές για να παρακολουθήσω κάποιο ματς του ΝΒΑ (γεγονός που δεν έχω μετανιώσει ούτε στο ελάχιστο). Στα διαλείμματα αυτών, οι δαιμόνιοι Αμερικανοί marketeers έχουν βρει άπειρους τρόπους να προωθήσουν τα μπασκετικά (και όχι μόνο) προϊόντα τους φτιάχνοντας θεαματικές, αστείες και πραγματικά εμπνευσμένες διαφημίσεις. Από αυτές συλλέξαμε τις κατά τη γνώμη μας 14 καλύτερες και σας τις παραθέτουμε. Αξίζει να τους αφιερώσετε λίγο χρόνο γιατί είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει στην Ευρώπη.

14. LeBron & Kobe Puppets (Chalk)
O LeBron, όπως θα ξέρετε, συνηθίζει πριν από τους αγώνες του να πετάει στον αέρα μια σκόνη κιμωλίας μπροστά στους οπαδούς των Cavs. Μετά την ανάδειξή του ως ΜVP, ωστόσο, μια πιθανή συμβίωση με τον Κobe, μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα όπως το παρακάτω.13. Charles Barkley & Dwyane Wade T-Mobile (Statue)
Οι διατροφικές συνήθειες του Sir Charles, που φαίνονται και από το παρουσιαστικό του, εμπνέουν τον Wade στη δημιουργία ενός οράματος. Ο Barkley δε φαίνεται, ωστόσο, να συμμερίζεται την ιδέα του παίχτη των Heat.12. Michael Jordan Nike (100ft Dunk)
Μια από τις κλασικότερες μπασκετικές διαφημίσεις όλων των εποχών. Ο Air αποδεικνύει για ποιο λόγο έχει αυτό το προσωνύμιο.11. Charles Barkley, Dwyane Wade, Dwight Howard T-Mobile (2k9)
Wade εναντίον Barkley στο X-Box και ο Sir δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά.10. Kobe & LeBron Muppets (3 rings)
Όλοι ξέρουμε την υπερηφάνεια του Kobe για τα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει και πόσο πονάει το LeBron η έλλειψη ενός δαχτυλιδιού. Άλλο ένα πρόβλημα, λοιπόν, στην πιθανή συγκατοίκησή τους. 9. LeBron James ESPN (Football)
 O υπεραθλητής LeBron φαντάζεται τι αλλαγές θα μπορούσε να φέρει στο football (όχι το ποδόσφαιρο).8. LeBron James NBA (Time after Time)
 Είναι γνωστό ότι ο LeBron πριν από κάθε ματς χαλαρώνει με μουσική. Για να δούμε τι ακούει.7. Ben Wallace & Tracy Jordan NBA 2k4
Ο αμέριμνος Ben Wallace συναντά έναν περίεργο, προκλητικό τύπο.6. Magic Johnson NBA (Where will amazing happen this year?)
Μια από τις κλασικότερες φάσεις playoffs όμορφα σκηνοθετημένη και παρουσιασμένη.5. Michael Jordan Gatorade (Michael Jordan vs Michael Jordan)
Καθώς ο Air μεγάλωνε, όλοι αναρωτιόμασταν αν γινόταν ολοένα και καλύτερος. Ιδού η απάντηση.4. Shaquille O'Neal ESPN (Scrabble)
O Shaq παίζει scrabble και αυτό τα λέει όλα. Σας συμβουλεύω να κάνετε pause για να δείτε τις λέξεις.3. Michael Jordan Nike (Let Your Game Speak)
Όλοι μικροί θέλαμε να κάνουμε ότι έκανε ο Air, να αντιγράψουμε τις κινήσεις του στο παρκέ.2. NBA Chess ESPN
Το μπάσκετ μέσα από μια διαφορετική οπτική.1. Michael Jordan Nike (Frozen)
Ίσως η καλύτερη μπασκετική διαφήμιση ever. Aπλά εκπληκτική.1 σχόλιο: