Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Σκέψεις... 23/07


1) Ο Sarunas Jasikevicius απ' ότι φαίνεται τα βρήκε με τον Παναθηναϊκό και θα συνεχίσει για ένα τουλάχιστον χρόνο ακόμα να αγωνίζεται στους "πράσινους". Η εξέλιξη αυτή βέβαια χαροποιεί ιδιαίτερα όχι μόνο τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά θέλω να πιστεύω και κάθε οπαδό του μπάσκετ, καθώς ο Λιθουανός είναι από τους ελάχιστους (προικισμένους) παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος που ενεργούν πάνω στο παρκέ με βάση σχεδόν αποκλειστικά το ένστικτο. Η παραμονή του, από την άλλη, δημιουργεί μία σχετική πολυκοσμία στις δύο θέσεις των guards, την οποία αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να δω πώς θα χειριστεί ο μετρ τέτοιων καταστάσεων Zelimir Obradovic.

Η ασφαλής πρόβλεψη είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα ξεκινάει με βασικούς τους Διαμαντίδη και Σπανούλη, ενώ οι δύο πρώτοι guards off the bench θα είναι ο Saras με τον υπερβολικά συμπαθή σε εμένα Drew Nicholas. Το δυστύχημα είναι ότι ένας παίκτης με το ταλέντο του Νικ Καλάθη (τον οποίο παρακολούθησα εκτεταμένα πέρυσι έχοντας αποκομίσει θετικότατες εντυπώσεις) θα υποχρεωθεί φέτος (και μπορεί και του χρόνου) σε ολιγόλεπτες συμμετοχές, οι οποίες θέλω να πιστεύω ότι δε θα ζημιώσουν την ανάπτυξη και ωρίμανσή του ως παίκτη μακροπρόθεσμα. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για το Δημήτρη Βεργίνη, ο οποίος μετά την μακρά περσινή απραξία είναι αναγκαίο φέτος να δοθεί δανεικός κάπου όπου θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

2) Περνάμε στον Άρη, ο οποίος μετά το κλείσιμο του Νίκου Χατζηβρέττα προχώρησε και στη σύναψη συμφωνίας με το Δήμο Ντικούδη. Οι κινήσεις αυτές χαρακτηρίζονται φυσικά εξαιρετικές και γεμίζουν αισιοδοξία όσους θέλουν να δουν τον Άρη να παρουσιάζεται δυνατός στις υποχρεώσεις του εντός και εκτός συνόρων μετά την υπερβολικά μέτρια περσινή του πορεία. Παίκτες σαν το Ντικούδη και το Χατζηβρέττα μπορεί να ήταν δεύτερες ή τρίτες λύσεις όταν αγωνίζονταν στον Παναθηναϊκό των πολλών ικανών παικτών, όμως στον Άρη θεωρώ ότι, εφόσον θα έχουν πολύ περισσότερη ώρα την μπάλα στα χέρια τους και κατά πολύ αυξημένες αρμοδιότητες, θα ξαναθυμηθούν τα prime χρόνια τους που αναλάμβαναν μεγάλο μέρος του scoring της ομάδας τους (μην ξεχνάμε ότι ο Χατζηβρέττας είχε αναδειχθεί πρώτος scorer της Α1 με τον Ηρακλή την περίοδο 2001-2002).

3) Ο Lamar Odom και οι Lakers ξανάρχισαν τις διαπραγματεύσεις για την παραμονή του ultra-versatile point forward στο Los Angeles. Η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής θα αποδειχθεί κατά τη γνώμη μου καθοριστική για τη δυνατότητα των Lakers να πετύχουν την επόμενη season το repeat (που τελευταία φορά κατάφεραν οι ίδιοι το 2002). Ο λόγος είναι ότι ο Odom προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια (πόντους, rebounds, άμυνα και γενιότερα hustling και ευελιξία) και στις δύο θέσεις των forwards, κάτι που οι τα υπόλοιπα 3άρια του rotation είναι δύσκολο να αντικαταστήσουν πλήρως. Ο Trevor Ariza έφυγε για το Houston, ο Luke Walton είναι ασταθής και στερείται προσωπικότητας και ο νεοαποκτηθείς Ron Artest ακόμα δε με έχει πείσει ότι θα σοβαρευτεί και θα συμμορφωθεί στην αρμονική λειτουργία του triangle offense του Phil Jackson. Γι' αυτό, λοιπόν, όλη η Δύση κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα (κυρίως οι Spurs, οι Nuggets και οι Mavericks, δηλαδή οι αυτή τη στιγμή επικρατέστεροι να εκθρονίσουν τους Lakers).

4) Τέλος, πρέπει να αναφέρω την εκτίμηση του nba.com ότι οι Derrick Rose και Kevin Durant είναι οι δύο επικρατέστεροι για να καλύψουν 2 από τις 4 ανοιχτές θέσεις της Team U.S.A. ενόψει του Mundobasket του 2010 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Η προοπτική αυτή της συμμετοχής τους με χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς απολαμβάνω πάρα πολύ να βλέπω και τους δύο να παίζουν (ειδικά το Rose) και άμα τελικά όντως επιλεγούν θα έχω την once in a lifetime ευκαιρία να τους δω από κοντά του χρόνου στο Ο.Α.Κ.Α. αντίπαλους με την Εθνική.





2 σχόλια:

  1. d-rose biaaaaaaaaaaaatchaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαλε και αντιστοιχο video απο Durantula γιατι καλος ο D-Rose αλλα ο KD ειναι μια ομαδα μονος του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή